Mort bringar skräck till scenen
Med döden som tema och att döden finns överallt formar Mort sin egen hårdrock/metal musik och skaffar sig nu ett namn inom musikbranschen.
Det är inte att döda utan det är det sista ögonblicket före döden och efter döden som musikern och familjefar Andreas Stahre 30 år sjunger om. Döden är en stor del av livet och finns överallt, men ändå vill ingen kännas vid den.
Andreas Stahre alias ”Mort” har flyttat ner till Stockholm från Kalix i Norrland och satsar nu på att få sitt leverbröd från sin musik. Mort skiljer sig från andra Metal band genom att sjunga om döden på ett intressant vis. Hans största intresse är film och musik och på duken ska det självklart vara en skräckfilm som visas.
Mort lyssnar mycket på klassisk musik, folkmusik, blues och hämtar inspiration från the Doors, Guns n roses, Dark funeral och Dimmu Dorgir. Han skriver det mesta i sin musik själv och spelar och sjunger i låtarna Phenomenon och Pale faces.
Vi frågade Mort om vad hans låtar handlade om - ”Phenomenon till exempel, handlar om Elektronic Voice Phenomenon och Instrumental TransCommunication (EVP och ITC) som är vägar att ta kontakt med dom döda, och vad man egentligen upplever när man gör det.”  säger Mort.  
I studion som han byggt själv hittar man en 16 kanalig hårddiskporta, en dator, synthesizers, gitarrer, mikrofoner och diverse effekter. Med hjälp av denna utrustning och sin sång har han på senaste tiden blivit uppmärksammad och spelad i radio.
Mort arbetar nu hårt i sin studio med ett nytt album. Han hoppas på att hitta ett bra bolag som han kan jobba med och ge ut sitt album.
Andreas Stahres länktips:
MORT’s egen sida www.mort.net.tc

På dessa länkar hittar man mycket matnyttigt vad gäller musik:
www.instrument-online.nu
www.replokalen.se

Slutligen vill Mort också rekommendera följande länkar till dom som planerar att ge ut sin skiva själv:
www.pregal.com
www.isma.se


Stagelime

   

MORT
© Copyright 2005-2015. All Rights Reserved.